Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

Vízzel elegyedő Q10 BioCo technológiával 2012-03-02

Egyedi fejlesztés, egyedi technológia
 

A cégünk által gyártott BioCo Q10 készítmények egy speciális gyártástechnológiával készülnek. A BioCo Technológia biztosítja, hogy az eredetileg zsírban oldódó hatóanyagok, vitaminok – ilyen a Q10 és az A-D-E-K vitaminok is – vízzel elegyedővé válnak.

 

De miért tartjuk fontosnak, hogy vízzel elegyedő formában vigyük be a vitaminokat, vagy akár a Q10-et?

Ahhoz, hogy a kérdést megválaszolhassuk, bepillantást kell nyernünk az emésztés folyamatába.

1. A vízben oldódó vitaminok felszívódása más módon történik, mint a zsírban oldódóké!

A zsírban és vízben oldódó vitaminok biohasznosíthatósága (felszívódása) különböző módon történik. A cél: eljutni a bélhámsejtekhez, majd onnan tovább a véráramon keresztül a szervekhez! A zsírban oldódó vitaminok esetében nem kis feladat a zsírok emésztése. A zsírban oldódó vitamin felszívódásához megfelelő zsírbevitelre, és kielégítő epeműködésre van szükség. A máj által termelt, de az epehólyagban raktározódó epesavak felelősek a nagy zsírmolekulák kisebb cseppecskékké alakításáért (azaz a zsírmolekulák emulgeálásáért).

Az epesav tölti be a folyamatban az emulgens anyag szerepét, vagyis ő képes a zsírt (a benne oldott vitaminokkal együtt) apró cseppecskékké (micellákká) alakítani. Az epesavak, a zsírmolekulák és a zsírban oldott vitaminok együttesen un. micellákat képeznek, amelyek mindössze néhány milliomodnyi milliméter  átmérőjű apró cseppecskék. A bélsejtek ugyanis csak micella formában képesek felvenni a zsírt! A bélsejtekbe került micellák ismét átalakulnak, és folytatják útjukat a véráramon keresztül a végső célszervek felé. Látható tehát, hogy ha a micellák képzése nem történik kielégítő módon (rossz epeműködés, nem megfelelő zsírbevitel, stb.), a zsírban oldódó vitaminok felszívódása zavart szenvedhet, felléphet a hiányállapot és az abból következő betegségek kialakulása.

A vízben oldódó vitaminok felszívódása lényegesen egyszerűbb folyamat. Itt nincs szükség micellaképzésre, a vízben oldódó vitaminok közvetlenül a vérkeringésbe kerülnek.

2. A vízben oldódó vitaminok túladagolása lényegében nem lehetséges, a zsírban oldódó vitaminoké azonban toxikus lehet!

Nem csak a felszívódás gyorsaságában, hatékonyságában van különbség a zsírban és vízben oldódó vitaminok felszívódásában. Addig, amíg a vízben oldódó vitaminoknál lényegében nem beszélhetünk túladagolásról – hiszen a kiválasztás során a fölösleges mennyiség távozik a szervezetből –, a zsírban oldódó vitaminok raktározódhatnak, mely akár toxikus is lehet. (Elég csak a májban fölhalmozódó A-vitaminra gondolni!)

Persze ez nem jelenti, hogy a vízben oldódó vitaminokból felelőtlen módon annyit ehetünk, amennyit akarunk, mondván, hogy úgysem lesz baj. Egyes vélemények szerint pl. a napi több gramm C-vitamin fogyasztása hajlamosíthat a vesekőképződésre. Az azonban biztonsággal kijelenthető, hogy az egyes vízben oldódó vitaminok RDA% (napi ajánlott bevitel) többszörösét fogyasztva sem kell semmiféle túladagolástól tartanunk!

Összességében elmondhatjuk tehát, hogy a vízben oldódó vitaminok  közvetlenül a véráramba kerülnek, és használatuk biztonságosabb.
 
A BioCo Q10 készítményeiből a Q10 mellől nem hiányozhatnak a szinergista antioxidáns vitaminok sem, többek között az A-, a C- és az E-vitamin!

Egyes vitaminok szinergista módon képesek hatni egymásra, mely azt jelenti, hogy elősegítik, „fokozzák” egymás hatását. Ezeket ajánlatos mindig együtt fogyasztani!

Sajnos ezek közül 3 anyag is zsírban oldódó, az A- és az E-vitamin, és maga a Q10 koenzim is. Fejlesztőink úgy gondolták, hogy ha sikerül átalakítani a zsírban oldódó Coenzyme Q10 hatóanyagot vízben eloszlatott molekulákká, elérhetővé válhat egy magasabb szintű, vízoldékony anyagokra jellemző hasznosulás a Coenzyme Q10 esetében is.

Hiszen ne felejtsük el: nem az a lényeg, hogy az egyes vitaminokból, ásványi anyagokból mennyit fogyasztunk, hanem az, hogy az milyen arányban hasznosul, ténylegesen mennyi fejti ki jótékony hatását szervezetünkben.

Ennek érdekében elismert magyar kutatókkal és professzorokkal együttműködve, több éven keresztül kísérleteket folytattunk az Országos Gyógyszerkutató Intézet segítségével, melynek eredményeként megszületett a cég "Transzport emulziós" technológiája. Ennek lényege, hogy a termékünkben található zsírban oldódó hatóanyagokat (CoQ10, E-vitamin, Béta-karotin) sikerült vízzel elegyedővé alakítani.
 
Vízzel elegyedő Q10 kapszulába zárva! Győződjön meg róla a saját szemével!

A BioCo technológia szemléltetését testmeleg vizet tartalmazó kémcsövek segítségével, a gyomor perisztaltikus mozgásának imitálásával mutathatjuk be a legérthetőbben.

A BioCo Kft. kísérleteinek megkezdésekor a zsírban oldódó anyagok fogyasztási „hátrányaira” szeretett volna megoldást találni, célunk volt a zsírban oldódó anyagok vízben oldódóvá alakítása.

Ha közérthetően, hétköznapi szavakkal szeretnénk elmagyarázni az "emulzió" lényegét, akkor elmondhatjuk, hogy az emulziós eljárás biztosítja a vízben rosszul oldódó zsírmolekulák átalakítását vízben eloszlatott molekulákká. Ezáltal az emulgeált anyag gyorsabban, hatékonyabban, nagyobb százalékban hasznosul a szervezetben. A képes illusztráción jól látszik a különbség. Az emulgeált, eredetileg zsírban oldódó anyag még a perisztaltikus mozgás szemléltetése előtt nagy százalékban átalakult.

Cégünk BioCo Technológiával gyártott termékeit teszteltük, hogy valóban bebizonyítsuk: sikerült elérnünk a zsírban oldódó hatóanyagok szemmel látható átalakítását vízben eloszlatottá!
 

 

 

Ha egy BioCo Technológiával készült Q10 kapszulát szétnyitunk, testmeleg vízbe öntjük, azonnal láthatjuk hogy az emulgeált Q10 koenzim rögtön feloldódik, ezzel világos narancssárgára festve a kémcsőben lévő testmeleg vizet.      
  

Mivel tudjuk, hogy a Q10 koenzim egy zsírban oldódó anyag, ez csakis azzal magyarázható, hogy megváltoztattuk eredeti tulajdonságait, és a BioCo technológia révén sikerült elérnünk a kitűzött célt: a Q10 vízben való eloszlatását!
Ha alaposan szemügyre vesszük a kémcsövet, láthatjuk, hogy az alján lerakódtak a hordozóanyagok, és apró piros szemcsék formájában a Béta-karotin is.
 
Rövid idő eltelte után (1-2 perc), ha imitáljuk a gyomor perisztaltikus mozgását (felrázzuk a kémcsövet), a zsírban oldódó béta-karotin - a Q10 koenzimhez hasonlóan - teljesen feloldódik, élénk narancssárga színűre festve a vizet. A béta-karotin vízben (gyomornedvben) eredetileg oldhatatlan, tehát a kémcsőben való oldódást igazoló színreakció bizonyítja: amint a por állagú termék érintkezésbe kerül a vízzel, azonnal vízoldékony anyagokra jellemző módon, egyöntetűen elszínezi a kémcső vizét.
 
Lassan láthatjuk, hogy a kémcső aljáról is eltűntek, vagyis feloldódtak a béta-karotin szemcsék. (A kémcső alján lerakódott anyagok a gyártás során felhasznált segéd- és hordozóanyagok, melyek biztosítják a termék gyárthatóságát. Fogyasztásától nem kell tartanunk.)
Természetesen az így emulgeált folyadék emberi fogyasztásra alkalmas, bátran megiható!      
 
Ez az egyszerű, mindenki számára közérthető színreakciós kísérlet igazolta szakmabeliek és fogyasztók számára egyaránt, hogy a BioCo Technológia valóban biztosítja nem csak a vízzel elegyedő Q10, hanem az egyéb zsírban oldódó anyagok (pl. a béta-karotin) átalakítását is.
 
 
BioCo Q10 EXTRA - Miben más?

2006-ra elkészült a BioCo Transzport emulziós Q10 továbbfejlesztett változata, a BioCo Q10 EXTRA is. Ez egy kombinált és komplex termék, összesen 29-féle hatóanyaggal. Igyekeztünk minden hatóanyagot - amelyeket jónak, fogyasztását szakmailag indokoltnak találtuk - "belesűríteni" egyetlen komplex formulába. Fejlesztésekor hamar rájöttünk: az általunk fontosnak talált hatóanyagok el sem fognak férni egyetlen szem kapszulában. A megoldást a kiegészítő tabletta jelentette, így lett az EXTRA egy igazi kombinált készítmény. A csomagoláson belül kétféle termékkel, a BioCo Technológiai eljárással készült kapszulával, és a kiegészítő tablettával találkozunk.
A BioCo Q10 EXTRA-t a fent említett OÉTI vizsgálatokon túl az Országos Sportegészségügyi Intézet (Sportkórház) Doppingellenőrző Vizsgálati Laboratóriuma is bevizsgálta. A vizsgálat eredménye a sportolók számára adhat megnyugtató igazolást, akik a BioCo Q10 EXTRA-t versenyeikre való felkészülésük során minden negatív következmény nélkül szeretnék fogyasztani. A BioCo Q10 EXTRA igazoltan mentes a doppingszerektől, a tiltott anyagoktól.



A BioCo Magyarország Kft. bemutatkozása

Cégünk magyar tulajdonban lévő vállalkozás, mely 1998 óta foglalkozik étrend-kiegészítő készítmények forgalmazásával. Saját gyártórészleggel rendelkezünk, ahol nem csak különböző típusú étrend-kiegészítő készítmények (kapszulák, tabletták, italporok, stb.) gyártásával, hanem fejlesztésekkel, új technológiák megvalósításával is foglalkozunk.

A BioCo által gyártott termékek fejlesztésénél különös figyelmet fordítunk a magyar fogyasztók táplálkozási szokásaira, ennek alapján termékeink összetétele is elsősorban a hazai igények alapján készül.
Étrend-kiegészítő készítmények gyártása, előállítása, csomagolása és forgalmazása terén ISO 22 000 : 2005 szabvány szerint tanúsított élelmiszer-biztonsági irányítási rendszert működtetünk, mely kifejezetten az élelmiszergyártás biztonságának feltételeit teremti meg. Emellett gyártásunk során a nemzetközi szinten elismert Jó Gyártási Gyakorlat (Good Manufacturing Practice) irányelveinek előírásai szerint kidolgozott GMP rendszert működtetünk.

Tagjai vagyunk a Magyarországi Étrend-kiegészítő Gyártók és Forgalmazók Szövetségének (www.mekisz.hu).
Termékeink fejlesztését a magas minőséget szem előtt tartva, kutatókkal együttműködve végezzük. Csapatunk minden tagja szívén viseli a BioCo termékek minél jobb megítélését, és azokon keresztül a fogyasztók életét.

A BioCo Magyarország Kft. küldetése

Az étrend-kiegészítő termékek szerepe és bőrünk kényeztetése - a megváltozott életkörülményeink és étkezési szokásaink miatt - igencsak felértékelődött. Célunk, hogy az étrend-kiegészítő és kozmetikai termékek piacán -mind az Európai Unió, mind Magyarország hatósági követelményeinek megfelelve - olyan kiváló minőségű termékekkel segítsük fogyasztóinkat, melyeknek a pozitív hatásait saját szervezetükben egyértelműen érzik.

A BioCo Magyarország Kft. jövője

Nagy örömet jelent számunkra, hogy évről évre, egyre többen választják a mi készítményeinket. Fogyasztóink pozitív visszajelzései alapján tudjuk: jó úton járunk.
Fogyasztóink megelégedettsége megerősít minket abban, hogy további kutatásokat, fejlesztéseket végezzünk azért, hogy - továbbra is minőségi garanciát vállalva - termékeinkkel segítsük fogyasztóink egészségét. Úgy gondoljuk, fejlődni, fejleszteni, új dolgokat létrehozni egy állandó folyamat, melyből továbbra is aktívan szeretnénk kivenni a részünket.



Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz