Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

100%-ban xilittel édesített rágók, magas xilittartalmú fogkrém és a fogszuvasodás megelőzése 2012-07-06

Dr. med. univ. Alexander Fülöp bécsi fogorvost kérdeztük a 100%-ban xilittel édesített Xilovit rágókról és magas xilittartalmú fogkrémről, ill. a fogszuvasodás megelőzéséről.

Dr. Fülöp: "Rengeteg féle fogkrémet találtak fel és kísérleteztek ki, hogy megelőzzük a bajt, hogy a fogszuvasodás ne törje össze a fogat, és ne jussunk oda, hogy a fúró kell hogy segítsen az embereken, mert az elég kellemetlen. Na most a megelőzés főképp a gyerekeknél kezdődik, és minél fiatalabb valaki, annál inkább kellene törődnünk vele, hogy megelőzzük a bajt. Az egyik dolog a jó ápolás, a másik pedig a cukornak a kerülése. Igen ám, de a gyerekek szeretik az édeset, és ezért van egy érdekes dolog a xilit, amelyet használunk rágógumiban, használunk fogkrémben. Ez egy édes, semlegesen édes édesítőszer, amely kellemes is, de ugyanakkor egy nagyon érdekes hatása van. A fogszuvasodásnak az alapja az, hogy egy savas közeg jön létre a baktériumok által, tehát egy erjedési folyamat által, és ez a savas közeg kimarja az ásványi anyagokat a fogzománcból, ezáltal kezdődik a baj. Na most ha kerüljük a cukrot, akkor kevésbé jön létre a savas közeg, kevésbé van az erjedés és így tovább. Viszont a xilittel az a helyzet, hogy egymagában megelőzi ezt a dolgot, mert ahol xilit van, ott lúgos, tehát bázikus közeg jön létre, ami nem savas, és ezek a baktériumok egyáltalán nem tudnak működésbe lépni, nem tudnak élni, nem jön létre egy erjedés. Tehát ha az ember rendszeresen xilitet használ, xilit tartalmú rágót vagy fogkrémet, akkor egyáltalán ilyen probléma nem tevődik fel.

A xilit egy természetes anyag, amely a természetből jön, a növényekből. Az az érdekes benne, hogy nem kémiai úton előállított, és mégis édes. Különleges vegyi szerkezete van: öt szénatomos szerkezeténél fogva megakadályozza a baktériumok munkáját, hogy savas közeget tudjanak létrehozni, tehát nincsen erjedés.

Én azt tapasztaltam, hogy nemcsak a fogszuvasodás megelőzésében jó a xilit. A Xilovit rágógumi – aminek a dobozán írja is – 100%-ban xilittel édesített, tehát nem csak, hogy van benne egy kicsi xilit, és aztán ráírjuk, hogy xilittartalmú. Ezt a rágógumit az ember, ha használja, akkor a fogínygyulladás és a parodontózist (fogínysorvadást) támogató fogínygyulladás is megszűnik, illetve nem tud létrejönni, mert a baktériumok nem tudnak élni benne. Tehát nem csak a fogszuvasodás megelőzésében tartom én ezt nagyon-nagyon jónak, hanem egyáltalán egy egészséges és baktériummentes szájhigiénia megtartásában, ill. létrehozásában.

A cukormentes rágógumik persze sokkal jobbak, mint a cukrosak, de az ember szájába nem csak a rágógumi kerül, hanem mindenféle egyéb dolog, amit megeszünk. Tehát mindenképpen szénhidrátokat tartalmazó dolog, ha már csak a kenyeret is vesszük, vagy a krumplit, vagy bármiféle más dolgot, pl. a rizst, mindenhol a szénhidrát van, úgyhogy a cukor már eleve bent van a szájban, a szájüregben. Viszont a cukormentes sokkal jobb, mint ha cukrosat eszünk. De az érdekes az, hogy kutatásokat végeztek, hogy a cukormentes, meg a xilites rágógumi a jobb-e a fogszuvasodás megelőzésében, és azt találták, hogy a 100%-ban xilittel édesített rágók esetén kb. 300%-kal kisebb a fogszuvasodás mértéke, mint a cukormentes esetében.

A xilitnek az a nagy előnye – bármiféle más szerrel szemben, ami a szájüreget illeti – hogy a szájüregnek a pH-ját, vagyis a savas-lúgos meghatározó értéket mindig a lúgos, ill. bázikus irányban tartja. Na most ez nemcsak a szájban, hanem az egész testünkben lényeges és érvényes dolog, hogy minél bázikusabban táplálkozunk és minél kevesebb olyan ételt fogyasztunk, ami savasító, akkor az jó, de a szájban a pH különösképpen fontos.

A xilitnél az a tapasztalat, amit kutatásokkal és mérésekkel végezve megállapítottak, hogy nemcsak megállítja a savasságot, hanem ezáltal a lepedékképződés is sokkal kisebb mértékűvé válik, mint nélküle. És nemcsak hogy megakadályozza, hanem a már megkezdődött demineralizációt – vagyis az ásványi sók kioldását a fogzománcból – képes visszafordítani, segít akár visszaépíteni, tehát helyrehozni a fogzománcot, ha a probléma egy bizonyos fokon nem jutott már túl.

Hogyha tényleg meg akarjuk előzni a fogszuvasodást magunknál vagy a gyerekeinknél, akkor a legjobb a Xilovit rágót rendszeresen használni naponta 2-3 alkalommal. Persze az igazán jó az, ha az ember evés után rögtön fogat mos fogkrémmel, és mindenféle maradékot kitisztít a szájból. Néha viszont van, hogy nincsen nálunk a fogkefe, de ha nálunk a Xilovit rágós doboz, akkor kiveszünk 2 szem rágógumit belőle, és azt ha elrágjuk, azzal egy olyan nyálképződés indul meg, egy olyan folyamat ami segít, és a rágó xilittartalmánál fogva pótoljuk a hiányzó, a  kiesett fogmosást.

A Xilovit magas xilit tartalmú fogkrém nem tartalmaz fluoridot, és kisgyerekek, akik még csak kezdik a fogmosást tanulni, és szeretik lenyelni, nyugodtan lenyelhetik, nem történik semmi baj tőle.

Érdekes kísérletet végeztek Finnországban, olyan gyerekcsoporton, akik nagyon rendszeresen mostak fogat, és igazán tökéletes szájhigiéniát gyakoroltak, és kipróbálták, hogy a xilit valóban még hozzájárul-e ehhez valamiben. És igen. Nagyon érdekes volt, hogy a gyerekeknél, akik ugyanígy egy 100%-ban xilitet tartalmazó rágógumiból napi kettőt használtak, azoknál 30%-kal, és akik három darabot, azoknál akár 60%-kal is csökkent a fogszuvasodás aránya a tökéletes szájhigiénia ellenére."

Az interjút megnézheted videón is: kattints ide

Bővebben a Xilovit rágókról és fogkrémről: www.xilovit.hu


Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz