Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

Koleszterinszint emelkedés 2012-07-13


Az összes koleszterinszintet a különböző koleszterinfrakciók együttesen adják. Ezek közül az úgynevezett LDL koleszterin káros, az érelmeszesedést fokozó összetevő. A HDL koleszterin, az ún. védő koleszterin pedig előnyös, mert hozzásegít a káros koleszterinrészecskék eltávolításához a véráramból.






Normális vérzsír értékek

összes koleszterin 5,2 mmol/l alatt
LDL-koleszterin 2,6 mmol/l alatt
HDL-koleszterin ("védő") 1.1 mmol/l felett
triglicerid 1,7 mmol/l alatt

A koleszterinszint emelkedés esetleges komplikációi

A megemelkedett koleszterin előbb-utóbb lerakódik az erek falában és érszűkületet okoz. A koszorúér-betegség angina vagy súlyos esetben szívinfarktus képében jelentkezhet.

A koleszterinszint emelkedés kiváltó okai

A vérzsírok emelkedését okozó tényezők közül legfontosabb a helytelen életmód, a nem megfelelő étkezés. Örökletes okok és egyes anyagcsere betegségek, elsősorban a cukorbetegség is magas vérzsírszinthez vezethetnek. A dohányzás, az elhízás, a testmozgás hiánya, a túlzott alkoholfogyasztás szintén magas vérzsírszinttel társul. A táplálékokban a magas telített zsírtartalmú, állati eredetű zsírok vezetnek leginkább kóros koleszterin szinthez.

Mit tehet Ön koleszterinszint emelkedés esetén

- Ha túlsúlyos, csökkentse testsúlyát!
- Minél hamarabb vegyen át egészséges táplálkozással összefüggő szokásokat!
- Egyen kevesebb zsírt általánosságban véve - távolítsa el a zsírt és a bőrt a csirkéről és az egyéb húsokról főzés/sütés előtt, használjon minimális olajat az ételkészítéshez, kerülje a túlsütött ételeket, használjon alacsony zsírtartalmú/lefölözött tejet teljes tej helyett!
- Kerülje a telített zsírsavakat tartalmazó zsírokat, mint a zsíros húsok, vaj, disznózsír, kókuszolaj/tej, és pálmaolaj!
- Csökkentse le a koleszterinben gazdag élelmiszerek fogyasztását - kerülje a velő/vese és a rák/halikra evését, májat csak alkalmanként fogyasszon és tojásból is csak 1-2 db-ot hetente! (Egészséges felnőttek, akiknek sem személyesen, sem családjukon belül nem volt magas koleszterinszintre visszavezethető problémájuk/szívbetegségük, 3-5 tojást ehetnek hetente. Gyermekek 5-6 tojást is kaphatnak egy hét alatt).
- Fehérjeigényét szójából, halból, szárnyasokból és sovány húsokból elégítse ki!
- Fogyasszon több magas rosttartalmú táplálékot, mint pl. gabonaféléket, gyümölcsöket és zöldségeket!
- Végezzen aerobic gyakorlatokat (élénk séta/kocogás, egyhelyben végezhető aerobic gyakorlatok, úszás, élénk mozgást igénylő sportok) 3-5 alkalommal hetente mindenkor 15-60 percig, ameddig légzése méllyé nem válik, de légszomj még nem jelentkezik!
- Menjen el orvosához, ha elhízott (vagyis, ha a magasságának és testalkatának megfelelő optimális helyett 20%-kal nagyobb a testsúlya), vagy a családjában már előfordult magas koleszterinszint/szívbetegség.

Mit tehet az orvos koleszterinszint emelkedés esetén

Általános orvosi kivizsgálást végez.
Ellenőrzi az Ön koleszterin vérszintjét.
Táplálkozási szakemberhez (dietetikushoz) utalja Önt.
Ha szükséges, koleszterinszint csökkentő gyógyszereket ajánl/ír fel.

A koleszterinszint emelkedés megelőzése

A telítetlen zsírsavak viszont - például a növényi olajok, halak - a kóros koleszterinszint (főleg az LDL koleszterin) csökkenését segítik elő.

forrás: egeszsegkalauz.hu

Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz