Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

Tíz alapvető tévhit az evésről 2013-01-10

1. Az erős árt a gyomornak.
A paprika, chili, bors vagy curry antibakteriális hatású, ezáltal segíti az epe és a máj munkáját. Csak akkor árt, ha a gyomor egyébként is érzékeny.

2. A nyersen fogyasztott zöldség egészségesebb, mint a főtt.
Bizonyos zöldségfajták, így a burgonya, a zöldbab vagy a padlizsán, tartalmaznak méreganyagokat is, amelyeket csak a főzés semlegesít. A répa vitaminjai is csak gyenge párolás után válnak hasznosíthatóvá a szervezet számára.

3. A tojás egészségtelen.
Nem mindenkinek. Az egészséges anyagcserével bíró embereknél a tojás nem emeli a vér koleszterinszintjét, és így az érelmeszesedés veszélyét sem. Egy-két tojás hetente nyugodtan szerepelhet az étrendben.

4. A spenót tartalmazza a legtöbb vasat.
Generációk nőttek fel úgy, hogy e vasban állítólag igen gazdag főzelékkel tömték őket gyerekkorukban. E nyomelem azonban háromszor nagyobb adagban van jelen a hüvelyesekben, a fehérbabban vagy a lencsében. A magát konokul tartó tévhit oka valószínűleg egy elcsúszott vessző egy hivatalos tápanyagtáblázatban.

5. A friss zöldség tartalmazza a legtöbb vitamint.
Igaz, ha valóban frissen, a szedéskor fogyasztjuk. Ám az érzékeny leveles zöldségek, mint például a spenót, hűtőszekrénybe téve gyorsan veszítenek vitamintartalmukból. Ebben az esetben jobb a mélyhűtött zöldség.

6. A nassolás hizlal.
Ez sem igaz egészen. Brit kutatók megállapították, hogy a nassolást automatikusan kevesebb mennyiségű főétkezéssel egyenlítjük ki. (Persze csak akkor, ha a tábla csokoládét kilencven perccel evés előtt faljuk be.)

7. A margarin kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a vaj.
Mindkettőnek nagyjából egyforma a kalóriaértéke. Az ún. diétás margarinokon nem azért van a „diétás” felirat, mert kevesebb zsírt tartalmaznak, hanem mert speciális összetevőjük több egészséges telítetlen zsírsavat szállít és ezáltal véd az érelmeszesedéstől.

8. A szárnyashús soványabb, mint a sertéshús.
Tévedés! Egy sült csirke bőre 17,5 százalék zsírtartalommal bír, míg egy sertésszelet csak 2 százalék zsírt tartalmaz. (A csirkemell zsírtartalma bőr nélkül azonban 1 százalék.)

9. A sör „kalóriabomba”.
A sör valójában kevés kalóriát tartalmaz: egy korsó csak 218, míg ugyanennyi mennyiségű vörösbor kb. 340 kilokalóriát jelent.

10. A vitaminok energiát adnak.
A szervezet a szénhidrátokból, a zsírból és a fehérjékből nyeri az erejét. A vitaminok ellenben elengedhetetlenek az emésztésnél.

Szerző: szimpatika.hu


Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz