Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

Lazacolaj és egészség 2013-01-14


Az omega-3 zsírsavakról az utóbbi évtizedekben derült ki, hogy milyen fontos szerepük van az egészség megőrzésében, és a betegségek gyógyításában. A többszörösen telítetlen omega-3 esszenciális zsírsavakat, a vitaminokhoz hasonlóan a szervezet nem tudja előállítani, így azokat csak az étkezések alkalmával, élelmiszereinkből tudjuk magunkhoz venni. Az omega-3 olajok legfontosabb forrásai a halak valamikor az emberi táplálkozás alappillérei voltak, és sok helyen azok ma is. Néhány területen, így Magyarországon is, jelentősen visszaszorult az utóbbi évszázadokban a halfogyasztás, aminek negatív közegészségügyi hatásai jól kimutathatók.

A bőrproblémák, ízületi gyulladás, immunrendszeri rendellenességek, depresszió, gyulladásos betegségek és az infarktus részben abból ered, hogy nem fogyasztunk elegendő mennyiségben omega-3 tartalmú zsírsavakat, illetve a telített és a telítetlen zsírsavak arány nem megfelelő a táplálkozásunkban. Martha Clare Morris és munkatársai 31 omega-3-mal végzett klinikai vizsgálat kiértékelésével megállapították, hogy az omega-3 zsírsavak elősegítik a normális vérnyomás megőrzését, a magas vérnyomást kimutathatóan csökkenti a rendszeres, napi 3-5 ml halolaj fogyasztása A lazacolaj gazdag forrása az EPA (Eikozapentaénsav) és a DHA (Dokozahexaénsav) nevű omega-3 zsírsavaknak. Ezen zsírsavakból 300-1000 mg-ot célszerű fogyasztanunk naponta, ugyanis az EPA és a DHA hozzájárul a vér normál triglicerid szintjének megtartásához, az egészséges szívműködéshez és a normális véralvadás fenntartásához. Az EPA és DHA a vérsűrűség természetes csökkentői. Alacsonyan tartják a koleszterinszintet, csökkentik a magas vérnyomást, illetve megőrzik az erek rugalmasságát. Szabályozzák a szívritmust, csökkentik a trombózist, a stroke és szívinfarktus kockázatát.A várandós nőknek a terhesség ideje alatt azért fontos megfelelő mennyiségű omega-3 zsírsavat fogyasztaniuk, hogy biztosítsák babájuknak az optimális tápanyagokat az agy, a szem, az idegrendszer számára. AZ EPA és DHA enyhíti az allergia és az asztma tüneteit és csökkenti a tumoros megbetegedések (pl. prosztata-, emlő- és vastagbélrák) kialakulásának kockázatát.

Gyulladás csökkentő hatása elősegíti a reumás ízületi gyulladás (arthritis) okozta fájdalmak enyhülését, de előnyös az ekcémára, gyulladásos megbetegedések és menstruációs fájdalmak ellen is. Az EPA és DHA sejtszintű szerepének ismeretében érthető módon az inteligenciaszintre és a hangulatra is jelentős hatással van. Depresszió, öngyilkos hajlam visszaszorítására is javasolják. Norvégia hideg, tiszta vizeiben élő lazacokból kivont halolaj, omega-3 forrásként kiválóan használható. Alkalmazható akár ételeink ízesítésére, halételekhez, salátákhoz, de fogyaszthatjuk közvetlenül is. Közvetlenül fogyasztva 3-5 ml-t a nyelv alá véve, majd vízet kortyolva még a jellegzetes, erős hal íz sem érződik.

forrás: www.almamag.hu



Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz