Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

A C-vitamin csökkenti a nátha előfordulását 2013-02-25

A C-vitamin és a nátha kapcsolatát elemző legújabb Cochrane-felülvizsgálatból az derült ki, hogy a C-vitamin azoknak a leghasznosabb, akik nagy fizikai megterhelés alatt állnak.

Öt randomizált kísérletben a rövidtávú fizikai megterhelésnek kitett alanyok esetében a C-vitamin felére csökkentette a nátha előfordulását. Három kísérlet maratoni futókat vizsgált, a negyedik svájci iskolásokat egy sítáborban, az utolsó pedig kanadai katonákat téli terepgyakorlaton. Egy nemrégiben végzett másik kísérletben pedig, melyet kamasz úszóversenyzőkkel készítettek, a C-vitamin a fiúkban felére csökkentette a nátha időtartamát, bár a lányokra nem volt ilyen hatással.

A rendszeresen szedett, naponta legalább egy gramm C-vitamin felnőttekben 8, gyermekekben pedig 18 százalékkal csökkentette a nátha átlagos időtartamát. Bár ezek az eredmények kétségkívül azt mutatják, hogy a C-vitamin biológiai hatást gyakorol a náthára, mégsem tűnik logikusnak mindennap C-vitamint szedni annak érdekében, hogy lerövidítsük a néha bekövetkező megfázások időtartamát. A felnőttek átlagosan csupán néhány, a gyerekek pedig körülbelül hat megfázáson esnek át évente.

Kevés terápiás kísérletet végeztek, vagyis olyat, amikor a C-vitamint csak a nátha első tüneteinek megjelenése után kezdték szedni, és ezek eredményei ellentmondásosak. Ettől függetlenül a C-vitamin kétségtelenül előnyös hatását figyelembe véve a nátha időtartamára és súlyosságára a hagyományos étrendkiegészítős kísérletekben, valamint a vitamin biztonságosságát és alacsony költségét számításba véve a kutatók úgy vélik, a náthában szenvedő betegeknek érdemes lehet kipróbálniuk, vajon előnyös-e számukra a C-vitamin terápiás alkalmazása.

forrás: medipress.hu

 

NOW C-vitamin 1000mg, 100 tabletta nyújtott felszívódású, csipkebogyóporral most kedvezményes áron>>

 

 

 


Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz