Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

MIért van szükség antioxidánsokra? 2013-05-15


Manapság egyre többet hallunk az antioxidánsok csodatevő erejéről, de vajon mik is azok az antioxidánsok és miért van szervezetünknek oly nagy szüksége ezekre?

Az antioxidánsok közül kiemelkedően fontos az E vitamin, a C-vitamin és a béta karotin, de ezen kívül sok olyan vitamin és ásványi anyag létezik, amely erős antioxidáns hatással bír, ilyen pl. a Q10 enzim is.

Az antioxidánsok az anyagcserénkben ellenkező hatást fejt ki az oxigénnel, mégpedig azokon a helyeken ahol szükség van rá. Az utóbbi évek kutatásai kimutatták, hogy az antioxidánsok egyfajta csodafegyverek, amelyek bevethetők olyan betegségeknél, mint pl. a rák, az érelmeszesedés, az infarktus, de hasznosak lehetnek a meddőségnél vagy egy egyszerű megfázásnál is. Az antioxidánsok csodás hatása épp abban rejlik, hogy a káros szabad gyököket ártalmatlanítják.

Ahhoz hogy megértsük, miért van szükségünk ezekre a vitaminokra, először is az oxigén anyagcserénkben betöltött szerepét kell megismernünk. Anyagcserénkhez a levegő által belélegzett oxigénre van szükségünk, felhasználásra révén jut szervezetünk minden sejtje az energiához. Ám bármilyen meglepő az oxigénnek vannak káros hatásai is, ezek pedig a szabadgyökök, amelyek elöregítik szervezetünket, és „elrozsdásítják” a sejteket.

Amikor immunrendszerünk gyengül pl. egy betegség miatt, ezek a káros molekulák támadásba lendülnek. Sejtjeink állandóan ki vannak téve a szabad gyökök támadásának, főleg azoknak, akik dohányoznak, helytelenünk táplálkoznak, vagy valamilyen betegségben szenvednek. A szabad gyökök több ponton is támadhatnak, és károsodást okozhatnak a sejtfalban, a sejtmagban egyaránt.

Így ahhoz hogy a szabad gyökök károsító hatását lelassítsuk, érdemes antioxidánsokat szedni, ilyen a már említett E, C-vitamin és a béta karotin, ezek az oxigénhez kötve megakadályozzák a szabadgyökök képződését, tulajdonképp egy gyökfogóként működnek.

Azonban nem elég az E vitamint, vagy a C vitamint önmagában beszedni, mert ezek csak együttesen tudják a jótékony hatásukat kifejteni.

A C-vitamin hatását vizsgálva kiderült, hogy azok, akik napi 1 gr C vitamint szedtek és magas vérnyomásban szenvedtek, egy idő után csökkent a vérnyomásuk, míg az E vitamin enyhíti a reumás betegségek fájdalmait, és javítja az agyműködést.

Így ezt a három vitamint érdemes a zöldségek, gyümölcsök, és magvak útján bevinni a szervezetbe, de kutatások alapján úgy tűnik még ez is kevés, ezért vitaminkészítmények útján is érdemes pótolni.

forrás: noinetcafe.hu





Antioxidánsok a vitaminspecialistán>>






Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz