Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

A fogyás természetes segítői: zöldkávé, almapektin, glükomanna 2016-07-13

A fogyás természetes segítői: zöldkávé, almapektin, glükomanna

 

Sok fejtörést okozott, hogy mit is tehetnék hozzá a fogyással, fogyókúrával kapcsolatos ismereteinkhez. Arra gondoltam, hogy nem ismételném unásig a fogyással, fogyókúrával, diétával kapcsolatos információkat. Ehelyett inkább összeszedtem néhány természetes anyagot, amik hozzájárulhatnak, hogy sikeresen elérjük a célként kitűzött testsúlyt.

 

Mit tudunk a zöldkávéról?

Az egyik legnépszerűbb súlycsökkentést segítő növény.

Elősegítheti a táplálékkal bevitt szénhidrátok zsírrá alakításának, felszívódásának és raktározásának gátlását.

A zöldkávét a kávécserjék még éretlen szemeiből állítják elő. Az ebben a formában felhasznált kávék természetes anyagokban gazdagok, amiket a pörköléssel egyébként elvesztenének.

A zöldkávé egyik legfontosabb hatóanyaga a klorogénsav, mely a testtömeg csökkentő hatóanyagok kutatásának központjában áll napjainkban is, hiszen az eddigi eredmények tükrében számtalan előnyös tulajdonságát tárták már fel. 
A Klorogénsav és hozzá kapcsolódó vegyületek elősegíthetik azokat a folyamatokat a szervezetben, melyek a táplálékkal bevitt szénhidrátok zsírrá alakításának, felszívódásának és raktározásának gátlását végzik. A Klorogénsav csökkentheti az emésztőrendszerben felszívódó cukor mennyiségét, így jótékony hatással lehet a glükóz-metabolizmusra, az inzulin termelődésére és ezáltal a megfelelő vércukor szint fenntartására.
Elősegítheti a szervezet zsíranyagcsere és méregtelenítő folyamatait, a normál mentális és pszichikai funkciók működését. Erős antioxidáns hatásánál fogva védi a szervezetet az oxidatív stressz okozta káros szabad gyökökkel szemben.
A zöldkávé tartalmaz még koffeint is, de ez teljesen eltér a feketekávé koffeinjétől. A zöldkávé koffeinje hosszabb távon és nem hirtelen, rövid idő alatt fejti ki hatását. Felfrissít, élénkít.
Kitűnő választás lehet mindenfajta méregtelenítő, diétás vagy fogyókúrás erőfeszítéshez a változatos, kiegyensúlyozott táplálkozás és az egészséges életmód részeként alkalmazva. 

 

Mire jó az almapektin?

Az almapektin jótékony hatással lehet az emésztésre és a bélrendszer egésszére.

Jótékony hatásai:

1.) javítja az emésztést

2.) segít megőrizni a belek egészségét

3.) csökkenti a vér koleszterinszintjét

4.) enyhíti a belek túlérzékenységét

5.) stabilizálja a vércukorszintet

6.) segíti a fogyást

7.) segít megelőzni az epekőképződést


A pektin egy bonyolult felépítésű növényi eredetű poliszaharid, ami különböző gyümölcsökben, zöldségekben és más növényekben is megtalálható. Legnagyobb mennyiségben a nagyobb termésű citrusfélékben, az almában, a barackban, a szilvában, a fekete ribizliben, a sárgarépában lelhető fel.  

A pektin jótékony hatású, abszolút veszélytelen természetes méregtelenítő. Ezért hívják  „a természet ajándékának” is.  A pektin hatással van a sejtközi folyamatokra is. Az amerikai Michigani Rákközpont onkológusai megállapították, hogy a rákos sejtek és a pektin szoros

 komplexet alkotnak. A szakemberek véleménye szerint a galaktóz struktúrák a pektin makromolekulájában megkötik a rákos sejtek felszínén lévő fehérjéket, melyek felelősek az

 egészséges sejtekhez történő „tapadásáért”, és így megakadályozzák az áttéteket.

A pektin készítmények hemosztatikus, azaz vérzés megállító tulajdonságát felhasználják a tüdő, nyelőcső, gyomor és belek vérzése esetén, valamint a fogászatban, illetve nőgyógyászati megbetegedéseknél.   Az utóbbi időben a pektin, mint nemtoxikus immunmodulátor gyakran kerül az orvoso

 

A pektinek egyik fontos fiziológiai hatása abban nyilvánul meg, hogy megváltozik a gyomor- és bélrendszer tartalmának viszkozitása. A pektin élelmiszerrel történő bevitele után lassítja az átmenetet az emésztőrendszeren keresztül. Ez pedig a tápanyagok maximális beépülésével csökkenti az étvágyat.  

Erős vízmegkötő tulajdonságuknak köszönhetően a pektinek megnövelik a folyadék mennyiségét a székletben,ami jó hatással van az ember általános közérzetére. Ugyanakkor miután a pektinek átjutottak a vékonybélen,a vastagbélben anaerob baktériumokkal fermentálódnak rövid láncú zsírsavakká és ez megnöveli a széklet méretét és felgyorsítja annak átjutását a vastag bélen. Ezeket a tulajdonságokat a székrekedés és a hasmenés gyógyításában alkalmazzák. 

Egy másik gyógyszertani tulajdonsága a bevonó és védő hatása. Mivel a pektinek nagy molekulájú poliszaharidok, képesek gélt alkotni a gyomor és nyálkahártya felszínén, ami megvéd az agreszív tényezők irritáló hatásától. Klinikai megfigyelések eredményei továbbá alátámasztják azokat a kísérleti eredményeket, amik szerint a pektinek képesek csökkenteni a vér koleszterin szintjét. Klinikai megfigyelések rámutattak,hogy a diabéteszben szenvedő betegeknél a pektinek csökkentik a vér glukóz tartalmának növekedési ütemét étkezés után, de ezzel egy időben nem változik a vérplazma inzulin koncentrációja.

 

Ismered a glükomannát vagy ismertebb nevén az Ördögnyelv-kivonatot?

Ez is egy nagyszerű természetes anyag, ami segítségedre lehet a fogyásban. Már a gésák is használták súlycsökkentésre. Japánban már a 6. század óta használják gyógyhatásai miatt.

A glükomanna nagyszerűsége abban áll, hogy súlyának 2-300-osára képes megduzzadni. Ezzel teltségérzetet okoz, így csökkenti az éhségérzetet. Lassítja és gátolja a szénhidrátok és zsírok felszívódását a bélrendszerből. A rost által megkötött zsírok és egyéb anyagok nagy része nem szívódik, így segít a fogyni vágyóknak. 

Segíti a vércukorszint normalizálását, azzal, hogy lassítja az ételek emésztését.

Csökkenti a "rossz" LDL koleszterin szintjét, ezzel szemben a "jó" HDL koleszterin szintjét emeli. A szív és érrendszeri problémák esetén is hatékony segítség lehet.

A rostanyagok révén székletlazító hatással is rendelkezik, bizonyítottan 12 órán belül eredményt produkál, de nem okoz hasmenést.

 

Ezek a természetes anyagok kiváló segítői lehetnek a fogyókúráknak. De ne felejtsük! Az elért eredmény megtartásához az életmódunkon, táplálkozási szokásainkon is változtatni kell!

Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz